Vad ska man tänka på vid köp av nyproduktion?

Innehållsförteckning

Vad ska man tänka på vid köp av nyproduktion?

Vad ska man tänka på vid köp av nyproduktion?

Att köpa nyproduktion innebär i praktiken att du köper någonting som ännu inte finns. Men du har ändå undersökningsplikt, bland annat av föreningens ekonomi! Gå igenom den finansiella planen noggrant och se på föreningens skuldsättning. Se till att du förstår avtalen och uppläggen som används.

Är nyproduktion en bra investering?

Att köpa en nyproducerad bostad som du får tillgång till först om något år kan vara vanskligt - särskilt i dessa tider. I Di TV Bostad får du tips på vad du ska tänka på för att göra en bra affär. Nyproducerade bostäder har många fördelar när det kommer till moderna planlösningar, underhåll och effektiv stadsplanering.

Varför nyproduktion?

Det finns många fördelar med att köpa en nyproducerad lägenhet. – Du slipper till exempel budgivning då lägenheten säljs till ett fast pris. Dessutom är allt nytt och fräscht. För det mesta kan man också påverka bostadens utformning, färg- och materialval och liknande, säger Ulrika Blomqvist.

Hur går det till när man köper nyproduktion?

Köpa nyproduktion – steg för steg guide

  1. Lånelöfte.
  2. Intresseanmälan/förhandsbokning.
  3. Säljstart.
  4. Bokningsavtal och bokningsavgift ska betalas.
  5. Förhandsavtal- och avgift.
  6. Materialval och tillval samt besök i bostaden osv.
  7. Besiktning.
  8. Upplåtelseavtalet skrivs.

Hur länge kan man reservera en lägenhet?

Ett förskott på insatsen ska betalas och bostaden reserveras då för kunden. Tre till sex månader före inflyttning tecknar kunden ett upplåtelseavtal med bostadsrättsföreningen och betalar då handpenning motsvarande 10 % av köpeskillingen.

När kan man sälja nyproduktion?

Om du av olika omständigheter inte kommer att flytta in i din bostad så kan du efter att du tecknat upplåtelseavtal sälja din bostad. Då det är du som köpt bostaden av bostadsrättsföreningen så måste du själv genomföra ditt köp innan du kan frånträda den och överlämna till den du sålt bostaden till.

Hur mycket stiger nyproduktion i värde?

De som köpt nyproducerade bostäder i storstäderna under de senaste åren har tjänat flera hundra tusen kronor upp till miljonbelopp per affär. Den dagen då bostadspriserna börjar gå ner så kommer många människor som spekulerat för mycket tyvärr att sitta i den STORA rävsaxen.

Relaterade inlägg: