Vad händer om man missar en tenta KTH?

Innehållsförteckning

Vad händer om man missar en tenta KTH?

Vad händer om man missar en tenta KTH?

Studierna på KTH går ut på att du ska se samband och lära dig metoder. Om du lyssnar och antecknar under föreläsningarna och lektionerna är mycket av jobbet inför tentan redan gjort. Och om du trots allt skulle missa en tenta finns alltid möjlighet att göra en omtenta.

Är det vanligt att få Omtenta?

Sammanfattningsvis. Att en omtenta är inte hela världen, även om det såklart är superjobbigt. Jag tycker att det är helt okej att man har svårt för vissa kurser och att man behöver extra tid att greppa materialet till tentan. Jag har haft flera omtentor, men kommer att klara KTH på fem år.

Hur förbereder man sig inför hemtenta?

Förbered dig

  1. skaffa dig grepp om vad som är viktigast i kursen genom att läsa kursmålen och gå på all undervisning.
  2. anteckna på föreläsningar, seminarier, lektioner och när du läser.
  3. skriva ner tankar och funderingar som dyker upp.
  4. sammanfatta det du läser – men skriva med egna ord och bara ta med det viktigaste.

Hur kan en hemtenta se ut?

En hemtenta bör bestå av en inledning, där du säger vad du skall göra, en huvudavdelning, där du resonerar utifrån litteraturen, och en avslutning där du kan sammanfatta det viktigaste och dra slutsatser från din diskussion.

Hur lång tid tar det att få en tenta rättad KTH?

Hur lång tid får en rättning av en tenta ta? Resultatet av en tentamen ska meddelas studenterna inom tre veckor (15 arbetsdagar) efter provet; dock senast 7 dagar före omprov.

Hur många Omtentor får man göra KAU?

Hur många omtentor får du göra? Huvudregeln är att du i princip ska få hur många försök som helst på dig att examinera en kurs. Men högskolorna får begränsa antalet tillfällen för vissa kurser om det skulle vara orimligt dyrt att tillåta hur många examinationer som helst. Begränsningen måste i så fall stå i kursplanen.

Relaterade inlägg: