Får man tacka nej till ett jobb?

Innehållsförteckning

Får man tacka nej till ett jobb?

Får man tacka nej till ett jobb?

Nästan alla arbeten anses vara lämpliga, men det finns undantag. Skulle man tacka nej till ett arbete när man är arbetslös kan man bli avstängd från ersättning. Tackar man nej till ett jobb före arbetslösheten påverkar det oftast inte ersättningen alls.

Vad händer om jag inte Aktivitetsrapporterar?

Om du inte lämnar in din aktivitetsrapport i tid eller på annat sätt missköter ditt arbetssökande, förlänger eller orsakar din arbetslöshet kan du få en varning eller bli avstängd från din rätt till ersättning från a-kassan eller i program i en eller flera dagar.

När får man tacka nej till jobb A-kassa?

Kan jag tacka nej till jobb om lönen är lägre än min a-kassa? Ja, om lönen är 10 procent lägre per dag än ersättningen du får från a-kassan kan du tacka nej till jobbet. I så fall kan du fortsätta söka jobb med samma ersättning som tidigare, utan att bli avstängd.

Hur anmäler jag att jag fått jobb på arbetsförmedlingen?

Det är viktigt att du meddelar oss när du har fått jobb eller ska börja studera. Du gör det lättast genom att klicka på Skriv ut dig. Om du har valt att skriva ut dig inom 3 månader kommer du att få en påminnelse 10 dagar innan utskrivningsdatum.

Måste man söka alla jobb?

Hej! I princip ja, men tillsammans med din arbetsförmedlare kommer ni fram till vilka jobb som är rätt för dig att söka. Nästan alla jobb anses vara lämpliga, men det finns undantag. Utgångspunkten är att du ska söka och vara beredd att ta alla tillgängliga lämpliga arbeten och arbetsmarknadsåtgärder.

Relaterade inlägg: