Vad händer om man kör Obesiktat?

Innehållsförteckning

Vad händer om man kör Obesiktat?

Vad händer om man kör Obesiktat?

Dagsböter och trafikförbud. Om man ertappas med att ha en obesiktigad bil blir det dagsböter och i grova förseelser kan bilens registreringsskyltar tas bort. ... - Får du ett körförbud måste du ta dig till ett besiktningskontor och besiktiga bilen innan körförbudet kan upphävas, säger Höysti.

Vad händer om man kör en obesiktad A traktor?

Efter den 20 maj blir det stopp direkt för den som kör en obesiktad A-traktor. – Är bilen inte besiktad så är det automatiskt körförbud på den och då får man inte köra vidare, säger han. Slutsiffran i registreringsnumret upphör att styra när det är dags för besiktning.

Vad kan hända om man kör med en obesiktad bil?

Körförbud. Om du inte besiktar fordonet i tid, får du automatiskt körförbud (så kallat inträtt körförbud). Fordonet får då bara köras kortast lämpliga väg till en verkstad för reparation och till besiktningsföretag för kontrollbesiktning, under förutsättning att fordonet är påställt.

Kan man besiktiga en bil som är avställd?

Som regel får du inte köra ett avställt fordon. Det finns dock ett undantag: för färd kortast lämpliga väg till eller från närmaste besiktning. Fordonet måste vara trafikförsäkrat och det får inte finnas några obetalda fordonsskatter. Observera att ett avställt fordon inte heller får bogseras.

Vilka regler gäller för Epa-traktor?

Trafikregler

  • Traktor a ska vara konstruerad för att kunna köra i högst 40 km/timmen.
  • Traktor b får köras i högst 50 km/timmen.
  • Äldre traktorer och A-traktorer ska vara konstruerade för att kunna köra i högst 30 km/timmen.
  • EPA-traktor har dessutom en högsta tillåten hastighet av 30 km/timmen.

Relaterade inlägg: