Får inte förskoleplats?

Innehållsförteckning

Får inte förskoleplats?

Får inte förskoleplats?

Den plats som erbjuds behöver inte vara en plats vid den förskoleenhet som vårdnadshavarna har önskat om. Om kommunen inte följer bestämmelserna om erbjudande av förskoleplats kan Skolinspektionen förelägga dem att fullgöra sina skyldigheter. Ett föreläggande kan innebära ett vite för kommunen.

Får man ha sitt barn på dagis när man är ledig?

Barn vars föräldrar är arbetslösa eller föräldralediga med ett annat barn ska från och med ett års ålder erbjudas förskola under minst tre timmar per dag eller 15 timmar i veckan. ... Det gäller oavsett vilken sysselsättning föräldrarna har. De 525 timmarna ska vara avgiftsfria.

Är förskolan obligatorisk?

Direktinskrivning innebär att kommunerna, utan att vårdnadshavarna har ansökt om det, ska erbjuda barn plats vid en förskola inför höstterminen det kalenderår då barnet fyller 3 år. Förskolan ska bli obligatorisk för alla barn från och med 5 års ålder.

Hur många timmar i veckan på förskola Stockholm?

Du kan fördela de 30 timmarna på fyra eller fem dagar i veckan. Du kan lämna ditt barn mellan klockan 08.00 och 09.00 och hämta mellan 14.00 och 16.00. Du ska på förhand bestämma hur du vill fördela de 30 timmarna i ett schema.

Får föräldrar vara med på dagis?

För det första är skola eller förskola ingen allmän plats, där föräldrar eller andra, t. ex. journalister, har rätt att vara hur som helst. Att som den förälder du beskriver göra anspråk på att vistas i klassrummet “som stöd för sin son” har inte stöd i någon lagstiftning.

Får man lämna på förskolan när man är sjukskriven?

Enligt skollagen har barn vars föräldrar är arbetslösa eller föräldralediga rätt till förskola. Lagen reglerar emellertid inte rättigheter för barn vars föräldrar är sjukskrivna. ... Det kan innebära att vistelsetiden begränsas till tre timmar per dag eller att föräldern får söka särskild dispens.

När kan man ställa sig i kö till dagis?

Du kan ansöka om plats på förskola först när ditt barn har fötts. Ditt barn kan tidigast börja förskola vid ett års ålder. Ansök senast fyra månader innan det datum du har behov av plats.

Relaterade inlägg: