Vad händer om kamremmen går av när man kör?

Innehållsförteckning

Vad händer om kamremmen går av när man kör?

Vad händer om kamremmen går av när man kör?

Även om bilen står stilla mycket ska kamremmen ändå bytas, senast var 48:e månad, eftersom materialet åldras och försvagas. Om kamremmen går av kommer ventilerna att slå i kolvarna och motorn skadas. Det kan kräva en mycket kostsam reparation.

Vad kostar det att byta kamrem på Volvo V70?

Det är inga småsummor som svenska bilägare betalar för att byta kamrem. För Sveriges vanligaste bil, Volvo V70 N, kostar bytet 3 688 kr på auktoriserad verkstad i Stockholm.

När ska man byta kamrem på Volvo v40?

Volvo justerar bytesintervall för remmar (kamrem och multirem) drastiskt – från 24 000 till 15 000 mil för dieselmotorn D4204TX. Det är Motormagasinet som har tagit del av information som gått ut till verkstäder, bland annat i Sverige.

Vad gör kamkedjan?

Som tidigare nämnts används kamkedjan för att synkronisera rörelsen för vissa delar i motorn. Nästan som en kamrem. Den enda skillnaden skulle kunna vara att kamremmen i vissa bilmodeller även driver vattenpumpen. Förutom det, ansvarar de båda för synkroniseringen av vevaxeln, kamaxeln, kolvar och ventiler.

Hur ofta ska man byta kamrem?

Om du läser i serviceboken så står det att kamremmen ska bytas var 6 000:e mil alternativt vart fjärde år, det som inträffar först. Egentligen skulle du ha bytt vid 12 000 mil och sedan vid 18 000 men detta visar bara att det finns goda marginaler.

Relaterade inlägg: