Vad händer om du kör bil med släpvagn och kultrycket är för lågt?

Innehållsförteckning

Vad händer om du kör bil med släpvagn och kultrycket är för lågt?

Vad händer om du kör bil med släpvagn och kultrycket är för lågt?

Kultrycket är det tryck som bilens dragkula utsätts för. Lågt kultryck inträffar då du lastar för mycket långt bak på släpvagnen. Detta leder till att släpvagnen blir väldigt instabil och därmed kan kan köregenskaperna försämras.

Vad är för lågt kultryck?

Lågt kultryck innebär att släpet är baktungt. Då brukar hela ekipaget kännas mer instabilt och risken finns att det börjar wobbla. Även bromssträckan blir längre. Bakhjulsdrivna bilar kommer drabbas av sämre dragkraft.

Hur påverkar Kultrycket?

Om kultrycket är för högt eller för lågt leder det till försämrade köregenskaper. Kultrycket påverkas av var du placerar lasten i släpvagnen. Ett högt kultryck fås när släpvagnen har för mycket last framtill. Ett lågt kultryck fås när släpet har alltför mycket last på den bakre delen.

Vad är högt och lågt kultryck?

Ett högt kultryck fås när släpvagnen har för mycket last framtill. Ett lågt kultryck fås när släpet har alltför mycket last på den bakre delen.

Vad händer om du lastar din husvagn så att Kultrycket blir för lågt?

Detta leder till att du får sämre styrförmåga och ditt halvljus blir bländande för andra förare. Lågt kultryck: Om du lastar för mycket långt bak på släpvagnen, det vill säga längst ifrån bilen, bildas ett lågt kultryck. Detta leder till att släpvagnen blir väldigt instabil och slingrar sig fram och tillbaka.

Relaterade inlägg: