Vad händer om kriget kommer?

Innehållsförteckning

Vad händer om kriget kommer?

Vad händer om kriget kommer?

Regeringen kan besluta om skärpt eller högsta beredskap om Sverige utsätts för hot, är i krigsfara eller att det till exempel råder krig utanför Sveriges gränser. Är Sverige i krig råder högsta beredskap. Beslut om skärpt eller högsta beredskap kan beröra en del av landet eller en viss verksamhet.

Vad ska man ha hemma vid en kris?

Då löser du både vardag och kris om du saknar utrymme för särskild krislåda. Exempel på det är konserver, oljor, pasta, gryn och hårt bröd. Tänk även på att ha lite extra hemma av mjöl, torrjäst, linser, kryddor, salt, socker, buljongtärningar, tomatpuré och kakao.

Vad gäller kriser och katastrofer?

Till kriser och katastrofer kan räknas bland annat krig, krigsliknande förhållanden eller andra oroligheter, större naturkatastrofer och terroristattacker som sker utomlands. Vissa större katastrofsituationer sker plötsligt och utan förvarning till exempel en del naturkatastrofer och terroristattentat.

Varför blir det inte krig i Sverige?

Sverige vill fred. Vår förhoppning är att en avspänning mellan stormakterna skall vara möjlig och att världsfreden kan bevaras. Så länge de inter- nationella motsättningarna finns, kvarstår dock hotet mot freden. Vårt land måste därför vara berett på att det värsta kan hända – att kriget kommer.

Relaterade inlägg: