Hur vanligt är det att moderkakan inte lossnar?

Innehållsförteckning

Hur vanligt är det att moderkakan inte lossnar?

Hur vanligt är det att moderkakan inte lossnar?

Av alla kvinnor som föder barn drabbas uppemot tre procent av fastsittande moderkaka. Denna komplikation innebär stor risk för blödning och kvinnorna måste opereras.

Hur länge kan man ha avslag efter förlossning?

Alla blöder från slidan efter en förlossning. Blodet kommer från det sår som blir när moderkakan lossnar från livmoderväggen. Blödningen kallas avslag. Det är vanligt att blöda i sex till åtta veckor.

Varför får man Endometrit?

Efter förlossningen är livmodern mer känslig och mottaglig för bakterier. Då finns det en ökad risk för att livmodern blir infekterad. Infektion i livmodern är en av de vanligaste orsakerna till att feber efter en förlossning. Med behandling brukar man känna sig bättre redan efter några dagar.

Vad gör man om moderkakan inte kommer ut?

Sedan studien avslutades har den svensknorska forskargruppen dessutom behandlat ytterligare 24 fall av fastsittande moderkaka med nitroglycerin, av vilka 22 har lyckats.

Hur ofta fastnar moderkakan?

Vid cirka fem procent av föreliggande moderkaka är moderkakan dessutom fastsittande, det vill säga att den har växt fast i livmodermuskeln. Risken för att moderkakan växer fast är större om man tidigare har genomgått kejsarsnitt.

Relaterade inlägg: