Vad är en Orienteringsfigur?

Innehållsförteckning

Vad är en Orienteringsfigur?

Vad är en Orienteringsfigur?

Orienteringsfigurer i planritningar med hänvisningar till delplaner underlättar att hitta rätt handling samt snabbar på hanteringen med mobila enheter. Exemplet nedan visar hur planfiguren är länkad till plan 1 medan sektionsfigurerna är länkade till övriga plan beroende på vilken del av planfiguren som visas.

Vad är en ritningsförteckning?

En ritningsförteckning är en sammanställning/lista över alla de ritningar och andra bygghandlingar, t. ex beskrivningar, som ska användas i byggprojektet.

Vad innebär det att man ritar i vyer?

Det är en projektionsform som ofta används i monteringsanvisningar. Ett föremål måste ofta avbildas från flera sidor fö att man ska få en uppfattning om utseendet. I europeisk standard ritar man föremål i flera vyer. ... I föremålet ritat framifrån, II föremålet ritat från sidan III föremålet ritat uppifrån.

Vad är Ritningslära?

Du vet hur det skall vara men att enbart med ord förklara hur slutresultatet skall bil behövs bilder. För att alla ska kunna förstå vad bilden föreställer så använder man sig av ritningar. Det är ett internationellt språk för alla som arbetar med ritningar.

Vad kallas de hjälplinjer som man använder vid måttsättning?

Med hjälp av måttgränslinjerna skall man kunna utläsa detta varifrån måttet utgår. Stora byggnader delas ibland in i ett eget koordinatsystem för att underlätta läsning och måttsättning av ritning. När ett pilmått istället utgår ifrån en sådan referenslinje mitt i byggnaden kallas det för centrummått.

Vad kan man utläsa av ett Ritningshuvud?

Ritningars disposition

  • Till vänster finns ett stort fält där själva ritningen på byggnaden eller byggdelen visas. Här står också de flesta måttangivelser.
  • Till höger finns ett fält längs hela högra Detta kallas skrivfältet.
  • Under skrivfältet längst ner till höger finns namnrutan, även kallad ritningshuvud.

Vad är Ritningsstämpel?

En teknisk ritning är ett tekniskt dokument som används för att helt och hållet ange krav för produkter som ska tillverkas eller bearbetas. Tekniska ritningar är till exempel ritningar på byggnader eller inredningsdetaljer, maskiner eller maskindelar samt båtar, fartyg eller andra farkoster.

Vad är skillnaden mellan en skiss och en ritning?

Skisser används som underlag när man vill göra en ritning. En ritning är mer noggrann än en skiss. På en ritning är inget ritat på frihand utan noggrant med penna och linjal. En ritning är mer detaljrik än en skiss.

Vad menas med Huvudvy?

En huvudvy innehåller en huvudkolumn där du anger den interaktion som skickar huvud/detaljhändelser över en kanal. En kanal befordrar huvud/detaljhändelser till detaljvyn. Huvudkolumnen kan inte visas på sidkanten eller i sektionsskjutreglaget. Den måste visas i vyns huvudtext.

Relaterade inlägg: