Hur blandar man ut koncentrerad spolarvätska?

Innehållsförteckning

Hur blandar man ut koncentrerad spolarvätska?

Hur blandar man ut koncentrerad spolarvätska?

För att få rätt proportioner blanda koncentrat och vatten i en separat dunk. För att vara flytande vid cirka minus 17 grader ska en del koncentrat som regel blandas med två delar vatten. En liter koncentrat ger alltså tre liter spolarvätska.

Varför använder man spolarvätska?

Spolarvätska används för att tillsammans med vind- och bakrutetorkare hålla bilens rutor rena och säkerställa sikten vid körning. ... Spolarvätska innehåller oftast etanol eller isopropanol och är normalt sett inte farlig vid någon enstaka klunk, men kan vara farlig om den dricks i större mängd.

Vilken spolarvätska ska man ha?

Spolarvätska – färdigblandad eller koncentrerad Om du köper spolarvätska för vinterbruk ska den innehålla alkohol (ofta etanol och isopropanol) som skyddar bilens spolsystem och gör att spolarvätskan inte fryser vid låga temperaturer. I spolarvätskan finns också rengöringsmedel som löser upp smuts och damm på rutorna.

Vart lägger man spolarvätska?

Rädda din vindruta Idag är det vanligt att köpa spolarvätskan färdigblandad och hälla den direkt i bilens behållare. Många tankar också färdigblandad spolarvätska från en pump på bensinstationen. Ofta är behållaren för spolarvätska placerad i motorrummet, vilket kräver att man öppnar motorhuven för att kunna fylla på.

Vilken sorts spolarvätska?

Det finns två olika typer av spolarvätska: Det finns spolarvätska med alkohol och utan alkohol. Spolarvätska med alkohol är avsedd för vinterbruk för att förhindra att den fryser när temperaturen sjunker under nollan.

Vad gör spolarvätska?

Om du köper spolarvätska för vinterbruk ska den innehålla alkohol (ofta etanol och isopropanol) som skyddar bilens spolsystem och gör att spolarvätskan inte fryser vid låga temperaturer. I spolarvätskan finns också rengöringsmedel som löser upp smuts och damm på rutorna.

Relaterade inlägg: