Hur länge måste man vänta med att bada i klor efter en tatuering?

Innehållsförteckning

Hur länge måste man vänta med att bada i klor efter en tatuering?

Hur länge måste man vänta med att bada i klor efter en tatuering?

Nygjorda tatueringar bör inte utsättas för direkt sol på en månad. Om inte sol går att undvika så täck över den. UNDVIK även att bada i saltvatten och klorbad under de första 2 veckorna.

Hur länge ska plast sitta på tatuering?

Låt plasten Tegaderm sitta på 1-3 dygn efter ditt tatueringstillfälle. Är du överkänslig mot plåster eller liknande skall Tegaderm inte användas. Om det samlas sårvätska under plasten går det utmärkt att ta bort det tidigare (dock tidigast 3 timmar).

Kan man duscha med en ny tatuering?

Du kan duscha med en ny tatuering. Men undvik att få för mycket vatten på tatueringen. Om du får tvål eller schampo på din tatuering: spola bort det snabbt. Simma, vare sig det är i en pool, sjö eller saltvatten – skall undvikas i minst 2 veckor.

Hur länge ska man vänta med att träna efter tatuering?

Under tiden den läker är tatueringen ett öppet sår. Svettas du kan det rinna ner i såret. Svetten drar med sig bakterier ner. Jag rekommenderar att vänta allra minst 4 dagar med att träna efter att ha blivit tatuerad.

Hur gör man så tatuering läker snabbare?

Tvätta din tatuering 1-2 gånger dagligen och smörj den med ett tunt lager antiseptisk salva 2-3 gånger om dagen, så att den blir fuktig men inte “kladdig”. Undvik att bada, basta eller sola under läkningsprocessen. Klia eller pilla inte bort sårskorporna, de faller av utav sig själva under läkningsprocessen.

Hur länge är man svullen efter tatuering?

När händer, fötter eller anklar blivit tatuerade är det väldigt vanligt att svullna upp. Även överarm om man tatuerat i närheten av armbåge. Det gör huvudsakligen ont eftersom huden spänns ut av svullnaden. Det är ofarligt och lägger sig inom några dagar.

Vad får man inte göra efter tatuering?

Undvik att bada, basta eller sola under läkningsprocessen. Klia eller pilla inte bort sårskorporna, de faller av utav sig själva under läkningsprocessen. Skorporna faller bort efter 1-2 veckor och tatueringen är helt läkt efter ca 1 månad.

Relaterade inlägg: