Hur länge kan man ha linser på?

Innehållsförteckning

Hur länge kan man ha linser på?

Hur länge kan man ha linser på?

Det går därför inte att använda linserna under 15 dagar, låta dom ligga i 15 dagar, och sen använda dom i ytterligare 15 dagar. Kom därför ihåg att byta ut linsparet efter 30 dagar för att undvika risken för ögoninfektioner eller sår på hornhinnan, samt att vara noga med rengöring mellan användning.

Är det farligt att använda gamla linser?

Bär inte dina kontaktlinser efter utgångsdatumet. Utgångna linser uppfyller inte längre de nödvändiga kvalitetsstandarderna och är nästan alltid förvrängda! Det är helt enkelt inte värt att riskera användning av ytterligare några timmar, dagar eller veckor. Linser kan bytas ut, men det kan inte dina ögon.

Hur ofta behöver man byta linser?

Att använda kontaktlinserna längre än den rekommenderade tiden ökar infektionsrisken i dina ögon. Om du har månadslinser ska du byta ut dem varje månad och har du endaglinser så tar du ett nytt par varje dag. Att byta linser regelbundet minskar risken för irritation och inflammation i ögonen.

Hur ofta ska man byta linser?

ofta byter du månadslinser: När du använder månadslinser eller tvåveckors-linser byter du linser en gång per månad eller var 14:e dag. Om du har behov av att kunna använda linserna över natten kan vi rekommendera våra dygnet runt linser.

Kan linser bli för gamla?

Bönor och linser – Torkade bönor och linser ska kunna hålla upp till 10 år om de förvaras torrt. Om de är vakuumförpackade och förvaras mörkt kan de till och med hålla i 30 år. Mjöl och pasta – Kan hålla i upp till 8 år.

Relaterade inlägg: