Är det farligt att blanda alkoholer?

Innehållsförteckning

Är det farligt att blanda alkoholer?

Är det farligt att blanda alkoholer?

Brukar du blanda sprit och energidryck? Då är det större risk att du skaffar dig en ohälsosam relation till alkohol. En ny studie från USA har undersökt unga som dricker alkohol tillsammans med energidryck och kommit fram till den kanske inte så förvånande slutsatsen att det är farligt.

Hur många har dött av energidrycker?

Minst tre unga friska svenskar har dött plötsligt och oförklarligt efter att ha druckit energidryck med ämnet taurin. Många fler har blivit svårt sjuka. Experter varnade för de populära dryckerna.

Varför det är farligt att blanda alkohol med energidryck?

Kombinera inte energidryck med alkohol, eftersom det kan göra att man blir mindre medveten om hur berusad man är. Tänk på att drycker med mycket hög koffeinhalt innebär risk för överdosering av koffein, vilket kan ge lätt eller medelsvår koffeinförgiftning.

Vad ska man inte blanda med alkohol?

Smärtstillande läkemedel, opioider Opioider tillsammans med alkohol kan öka risken för andningsdepression, där man slutar andas. Undvik därför alkohol om du använder någon opioid. Exempel på opioider är till exempel läkemedel som innehåller buprenorfin, fentanyl, ketobemidon, tramadol och oxikodon.

Hur många Red Bull kan man dricka innan man dör?

Enligt myndigheten ger en konsumtion av upp till 400 mg koffein per dag (motsvarande fem 250 ml burkar Red Bull eller fem koppar kaffe) inga hälsorisker för vuxna, friska människor.

Kan man bli full av Red Bull?

Det brukar också hävdas att det ger en ”bättre fylla” och många känner sig snabbare påverkade. Den känslan kan nu ha visat sig vara endast upplevd. En ny studie genomförd på Sorbonne-universitetet i Paris visar nämligen att den extra effekten av exempelvis Red bull med vodka är inbillad.

Relaterade inlägg: