Är det farligt att snusa och dricka?

Innehållsförteckning

Är det farligt att snusa och dricka?

Är det farligt att snusa och dricka?

När du stoppar snus under läppen sprids de giftiga ämnena ut i kroppen via slemhinnorna och blodet. Många av ämnena kan skada din kropp och göra att du blir sjuk. Till exempel ökar risken att få diabetes och skador i munnen och på tänderna. Snus ökar också risken att dö i hjärtinfarkt eller stroke.

Vad händer om man röker på och dricker alkohol?

Det beror på att alkohol öppnar upp blodkärlen i tarmsystemet vilket gör att THC lättare absorberas i kroppen. Om man dricker för mycket innan man röker riskerar man därför att bli blek, svettig, illamående, yr och att få balansrubbningar. Ofta måste man lägga sig ner, och det är inte heller ovanligt att man spyr.

Är det farligt att röka alkohol?

En liten men växande trend är att röka ångorna från alkohol istället för att dricka den – bland annat för att man vill undvika de kalorier alkoholen ger när den dricks. Rökningen ger också en snabbare berusning. – När man inhalerar alkohol går det direkt in i lungorna och passerar inte levern.

Vad är värst cigg eller alkohol?

Sambandet går åt båda hållen. Rökare är dessutom mer benägna att dricka alkohol, och löper 2,7 gånger högre risk att bli beroende av alkohol jämfört med icke-rökare. Rökningen har minskat under de senaste 30 åren, men rökningen bland alkoholister ligger på samma nivå som förut.

Relaterade inlägg: