Vad händer om man blandar olika kylarvätskor?

Innehållsförteckning

Vad händer om man blandar olika kylarvätskor?

Vad händer om man blandar olika kylarvätskor?

Ren glykol fryser vid ungefär -10 grader. Koncentrerad vätska ska för bästa effekt och frysskydd blandas 50/50 med vatten. Vid högre koncentration försämras värmeupptagningsförmågan och blandar man i mindre försämras korrosionsskyddet och frysskydd.

Kan man blanda alla glykoler?

Därför blir kylvätskan ofta rostbrun om man blandar röd och grön glykol. Men detta är alltså inte konstigare än att blanda röd och grön målarfärg. I en nödsituation går de flesta glykolkvaliteter alldeles utmärkt att blanda.

Vad händer om man blandar etylenglykol och propylenglykol?

Kan jag blanda etylenglykol med propylenglykol? Nej! Detta är olika glykoler med olika egenskaper och deras olika inhibitorer gör att det bildas ”klumpar” och rostskyddet reduceras. ... Detsamma gäller propylenglykol från olika producenter.

Varför ska man inte blanda olika glykoler?

Det finns tre typer av glykoler på marknaden, monoetylglykol ( MEG ), propylenglykol (PG) och en Long- life version av monoetylenglykol som har mer rostskydd och därför räcker längre. Så se till att du inte blandar de olika typerna med varandra så ska det nog inte spela så stor roll vem som har tillverkat glykolen.

Vilken färg glykol?

SVAR: Etylenglykol finns i tre varianter: Blå glykol – bildar en skyddande hinna i motorn som motverkar korrosion. Röd, gul eller orange glykol – innehåller organiska syror som tar hand om de restprodukter som bildas och motverkar därigenom korrosion.

Relaterade inlägg: