Kan man ta manuell efter automat?

Innehållsförteckning

Kan man ta manuell efter automat?

Kan man ta manuell efter automat?

Innehavare av körkort med begränsning "automat" kan efter ett godkänt nytt körprov med manuellt växlad bil, uppgradera till körkort utan begränsning, dvs sedan köra både manuell och automatbil. Inga krav på omprövning av teori eller riskutbildningarna.

Vad drar mest manuell eller automat?

Alla automatväxellådor drar inte mer bränsle I de flesta fall drar en bil med automatlåda mer bränsle än motsvarande modell med manuell växellåda, men den gängse uppfattningen att automatiska växellådor alltid drar mer bränsle måste idag nyanseras.

Vad gäller för Automatkörkort?

I det här fallet får du endast köra bilar som är automatväxlade. Om du vid ett senare tillfälle skulle vilja ha B-körkort utan automat-villkoret behöver du bara göra ett nytt körprov. Riskutbildningen och kunskapsprovet från ditt tidigare kort gäller fortfarande.

Får man köra upp med privat bil?

Uppkörningsbilen. Låter du din trafikskola boka provet åt dig är det någon av trafikskolans bilar som används vid uppkörningen. ... Det är även tillåtet att köra upp i sin egen bil, förutsatt att den uppfyller kraven på dubbelkommando och extra backspeglar. Uppkörningsbilen har ingen övningskörningsskylt.

Relaterade inlägg: