Vad är Einsteins relativitetsteori?

Innehållsförteckning

Vad är Einsteins relativitetsteori?

Vad är Einsteins relativitetsteori?

Den speciella relativitetsteorin: var den första som Einstein utvecklade och publicerade år 1905. Enligt den här teorin så kan ingenting färdas snabbare än ljusets hastighet i vakuum. Det betyder också att om en massa skulle färdas i ljusets hastighet i vakuum så skulle tiden stanna. ... Enligt Einstein så är tid relativt.

Vad är argumentet från den speciella relativitetsteorin avsett att visa?

Det finns inga absoluta rörelser eller tidsförlopp, utan dessa är relativa och ett föremåls hastighet kan bara anges i förhållande till andra föremål. Teorin anger också att det finns en högsta hastighet, nämligen ljusets hastighet i vakuum och att denna hastighet är konstant och lika för alla observatörer.

Vad är C för kemisk beteckning?

C Carbon/Symbol

Hur man räknar ut rörelseenergi?

Rörelseenergin, eller den kinetiska energin, räknar vi ut med den här formeln. Energin, E, är lika med Massan, m. gånger hastigheten, v, upphöjt till två, delat med två. Bokstaven E har ett index, k, för kinetisk.

Vem kom på relativitetsteorin?

Nobelpris i fysik offentliggjort Redan på 1700-talet resonerade fysiker om att en plats som har tillräckligt stark gravitation skulle kunna hindra själva ljuset från att ta sig ut. Först med Albert Einsteins allmänna relativitetsteori fanns det ett teoretiskt ramverk för att förstå den här typen av extrem omgivning.

Vem skapade relativitetsteorin?

Svarta hål är ett av den allmänna relativitetsteorins märkligaste resultat. När Albert Einstein presenterade sin teori i november 1915 ställdes alla tidigare begrepp om tid och rum på ända. Den gav en helt ny förståelse av gravitationen, som styr världsalltet i stor skala.

Relaterade inlägg: