Hur många språk läser man på gymnasiet?

Innehållsförteckning

Hur många språk läser man på gymnasiet?

Hur många språk läser man på gymnasiet?

I gymnasieskolan ges (beroende på vilket program eleven läser) kurserna Engelska 5, 6 och 7. Även undervisningen i ämnet moderna språk börjar i grundskolan. Elever som läst tyska, franska eller spanska i grundskolan börjar i regel med steg 3 i gymnasieskolan om de fortsätter med samma språk.

Vad händer om man byter språk i gymnasiet?

Att byta språk inverkar inte på din gymnasieexamen. Den poäng som kan påverkas är meritpoängen i moderna språk som man kan få för språk i steg 3 och 4. ... Du kanske får meritpoäng från något annat och dessutom beror det på vilken utbildning du vill söka om du får meritpoäng för vissa kurser eller inte.

Vilka språk pratar man i Afghanistan?

Pashto Dari Afghanistan/Official languages

Hur många år går man i skolan i Afghanistan?

Den afghanska skolan är indelad i tre stadier, på ungefär samma sätt som den svenska skolan. Det första stadiet innefattar sex års skolgång och gäller åldern 7–13 år, det vill säga som svenskt låg- och mellanstadium.

Vilka språk kan man välja i gymnasiet?

Vilka språk kan du välja? I svenska grundskolan och gymnasieskolan ska alla elever få välja mellan minst två av de moderna språken franska, spanska, eller tyska som sitt språkval i moderna språk. På vissa skolor kan du läsa andra moderna språk. Till exempel ryska, italienska, japanska, portugisiska eller kinesiska.

Vilken engelska läser man i gymnasiet?

Kurser i ämnet Engelska 5, 100 poäng, som bygger på de kunskaper grundskolan ger eller motsvarande. Engelska 6, 100 poäng, som bygger på kursen engelska 5. Engelska 7, 100 poäng, som bygger på kursen engelska 6.

Är det värt att byta språk i gymnasiet?

Utöver att kunna svenska och engelska ger ett extra språk dig fler möjligheter när du söker jobb även i Sverige. Att läsa Moderna språkgymnasiet kan dessutom ge dig meritpoäng! Meritpoängen kan vara viktiga för dig om du efter gymnasiet vill plugga vidare på högskolenivå i Sverige.

Kan man byta språk på gymnasiet?

Vanligtvis så kan man byta språk i gymnasiet och börja till exempel tyska 1 istället för att läsa vidare i spanska. Diskutera detta med din skola. Just nu så kan du inte göra mer än ditt bästa i spanska 3 men får du ett f så kan du fråga din lärare om möjligheten att göra en prövning för att få upp betyget i kursen.

Relaterade inlägg: