Vad händer om man bryter mot konsumenttjänstlagen?

Innehållsförteckning

Vad händer om man bryter mot konsumenttjänstlagen?

Vad händer om man bryter mot konsumenttjänstlagen?

Om tjänsten anses felaktig kan konsumenten reklamera den. ... Är tjänsten felaktig har konsumenten rätt att hålla inne del av betalningen, kräva att felet rättas till, få avdrag på priset eller häva avtalet. Om felet har orsakat skada har konsumenten rätt till ersättning.

Hur förkortas konsumentköplagen?

Konsumentköplagen (KKöpL, KKL) är en skyddslagstiftning och som sådan tvingande (se 3 §) till förmån för konsumenter när de köper av en näringsidkare. Om inte en av parterna är konsument så gäller istället Köplagen (KöpL).

Hur skapades konsumentköplagen?

Den första renodlade konsumentköplagen (1973:877) antogs 1973. Dessförinnan tillämpades köplagen från 1905 på alla former av köp. ... Genom standardavtalen avtalades ofta viktiga delar av köplagen bort till nackdel för konsumenten. En diskussion uppstod om behovet av en skyddslagstiftning för konsumenter som kollektiv.

Vad innebär det att reklamera och hur går du tillväga om du vill reklamera en vara?

Konsumenten ska reklamera inom skälig tid från att felet upptäcktes. Reklamerar konsumenten inom två månader räknas det alltid som inom skälig tid. För att du ska vara skyldig att åtgärda felet ska felet vara ursprungligt. ... De första sex månaderna är konsumentskyddet extra starkt.

Relaterade inlägg: