Hur ofta bör man byta mascara?

Innehållsförteckning

Hur ofta bör man byta mascara?

Hur ofta bör man byta mascara?

Mascara håller i ungefär 2-3 månader, eyeliner, foundation och concealer håller i 6 månader till 1 år och läppstift och nagellack håller i ungefär 2 år.

Vad ska man göra med en torr mascara?

Om din mascara har torkat ut kan du hälla några ögondroppar eller rengörande ansiktsvatten i tuben. Produkterna får samma funktion som vatten, och kan spä ut kosmetikan en aning. Du kan också placera mascaratuben i en mugg varmt vatten. Efter några minuter bör mascaran återfå sin ursprungliga konsistens.

Vad händer om man har mascara för länge?

Använder du en mascara för länge finns risken för ögoninflammation. – När du använder en mascara så kommer det in bakterier, vilket ökar risken för ögoninflammation. Eftersom det finns en risk för ögoninflammation när du enbart använder din egen mascara för länge, tänk då på att det gäller alla mascaror också.

Hur länge håller öppnad Foundation?

Foundationhåller 6-18 månader Bäst håller sig foundation i pump och tub som håller luft och bakterier ute. Foundation i burk eller dosa måste bytas ut oftare.

Hur länge håller en bronzer?

Flytande rouge och bronzer, eller produkter i krämform håller i ca 2 år, förutsatt att inga fingrar använts i förpackningarna. Ögonskugga – 1,5 år. Medan en ögonskugga i puderform kan hålla i princip hur länge som helst, ska en ögonskugga i krämform gärna bytas ut efter 1,5 år. Eyeliner – 6 månader.

Hur gör man rent en mascara?

Det första steget är viktigt. En smutsig mascaraborste gör ingen glad. Så fram med en skål vatten med lite diskmedel i, gör rent borsten med hjälp av fingrarna och låt sedan borsten torka.

Varför klumpar sig mascara?

En viktig detalj som många glömmer är att mascaraborsten mår bra av att rengöras regelbundet, eftersom en kladdig borste också kan orsaka klumpar. ... Torka borsten ren med en ny bomullspad eller en ny ruta mjukt hushållspapper. Se också till att korken på din mascara är fri från gamla mascararester.

Relaterade inlägg: