Vad händer om man bryter ett leasingavtal?

Innehållsförteckning

Vad händer om man bryter ett leasingavtal?

Vad händer om man bryter ett leasingavtal?

I vissa leasingavtal finns det villkor som avgör vad som gäller om du vill säga upp avtalet i förtid. I andra leasingavtal finns det inga bestämmelser alls om att säga upp avtalet. Om uthyraren ändå går med på en uppsägning kan det bli mycket dyrt för dig.

Vad kostar det att bryta ett leasingavtal?

Man kan avbryta kontraktet, då betalar man 40% av kvarvarande månadskostnader. Avbryter man redan inom 12 månader är månadskostnaden 100% månad 1-12, sedan är det 40% från månad 13-36. Kan man överlåta kontraktet? Det går också överlåta kontraktet, det kostar då ca 3000 kr.

Vad gäller för leasingavtal?

Ett leasingavtal är ett avtal där en leasegivare på vissa villkor ger en leasetagare rätt att under en viss avtalad tidsperiod använda en av leasegivarens tillgångar i utbyte mot betalningar. Man skiljer mellan finansiella och operationella leasingavtal.

Kan man avbryta Företagsleasing?

Huvudregeln är att ett avtal inte kan sägas upp i förtid och att den avtalade tiden ska löpa. Det finns dock möjlighet att säga upp leasingavtalet under förutsättningen att företaget som du ingått avtalet med samtycker till detta. Att säga upp ett leasingavtal i förtid kan dock innebära att det tillkommer vitesbelopp.

Vad är för respektive nackdelen med att leasa ett fordon?

Nackdelar med leasing Även om du leasar är det viktigt att du vårdar din bil och åtgärdar eventuella skador som uppstår. När du lämnar tillbaka bilen efter tre år får den inte vara mer sliten än vad som anses ”normalt”. Ta därför reda på vad din återförsäljare menar med ”normalt slitage” innan du bestämmer dig.

Relaterade inlägg: