Hur vet jag om jag behöver betala tull?

Innehållsförteckning

Hur vet jag om jag behöver betala tull?

Hur vet jag om jag behöver betala tull?

Du kan alltid kontakta Tullverket i förhand om du vill ta reda på vilken avgift en vara har, men det är transportföretaget, till exempel Postnord, som skickar dig en faktura för avgifterna när paketet har kommit till Sverige. transportföretagets avgift (för att de hanterar ditt paket och gör din tulldeklaration).

Måste jag betala tullavgift?

Vissa varor har ingen tullavgift alls medan andra kan ha upp till 20 procent i tullavgift. Tullavgiften beräknas bland annat på inköpspris och fraktkostnad. Tullavgiften är densamma i hela EU, och tumregeln är att du ska betala tull om försändelsen innehåller varor med ett sammanlagt värde av mer än 1 600 kronor.

Får postnord ta ut avgift?

För att upprätta en momsdeklaration tar PostNord ut en kostnadsbaserad avgift. I normalfallet är den 75 kronor inkl. ... För försändelser med ett deklarerat värde överstigandes 1 600 kronor behöver även tull betalas och en tulldeklaration ska upprättas. Avgiften blir i dessa fall 125 kronor inkl.

Hur räknar man ut tullen?

Tullavgiften beräknas på varans inköpspris och fraktkostnad. Och eventuell transportförsäkring. Moms beräknas på varans inköpspris, fraktkostnad och eventuell tullavgift. Momsen är 25 procent på alla varor men 12 procent på livsmedel och 6 procent på vissa trycksaker.

Relaterade inlägg: