Varför byta munstycke?

Innehållsförteckning

Varför byta munstycke?

Varför byta munstycke?

Med ett för stort huvudmunstycke kommer moppen "bröla" och få ett svart och sotigt tändstift. Med ett för litet munstycke kommer moppen ej att orka varva ut och tändstiftet blir vitt/grått. Du kommer också att känna att moppen svarar "rappt" på gasen när du hittat rätt huvudmunstycke.

Hur mycket ska man gå upp i munstycke?

Att bedöma vilket munstyckekitt du ska köpa avgörs mycket av vad du har för originalmunstycke. Har du 60 original ska du kanske inte köpa en sats med 110-150 i storlek. Försök att hålla det minsta munstycket i satsen ungefär lika stort som ditt originalmunstycke eller en aning uppåt och resten uppåt.

När ska man byta Lågfartsmunstycke?

För stort lågfartsmunstycke: Om varvet sjunker när du skruvar in luftskruven men inte när du skruvar ut den så är lågfartsmunstycket för stort. Byt till mindre och prova igen. För litet lågfartsmunstycke: Om varvet sjunker när du skruvar ut luftskruven men inte när du skruvar in den är lågfartsmunstycket för litet.

Måste man byta munstycke om man har sportluftfilter?

Med ett sport filter finns det både negativa och positiva saker. När du monterar ett sport filter är det lika lätt att ta av förgasaren som att låta den sita, MEN du måste byta huvud munstycke när du byter till ett sportfilter/Öppetluftfilter så det är bättre att plocka av Förgasaren från motorn/insuget.

Hur vet man om man ska byta munstycke?

Först så skruvar du loss flottörsskålen och den sitter längst ner på förgasaren och ser också ut som en skål. Brukar sitta med två stycken skruvar. 3. När du tagit bort den så ska du se munstycket, det brukar finnas mer än ett munstycke men det du ska byta sitter i mitten och det är huvud munstycket.

Hur ofta ska man byta tändstift på moped?

Även hög tid att rengöra luftfiltret. Om ditt tändstift ser ut som bild 2 eller 3, bör du justera förgasaren och byta tändstiftet. I allmänhet rekommenderas att byta tändstiftet efter ca 3000 km. Hur man byter tändstiftet på din scooter visar den här videon.

När ska man byta munstycke på moped?

När du trimmar mopeden så är det ett måste att byta till ett större munstycke för annars kommer det inte dröja länge tills cylindern värmenyper eller t.o.m. skär. Här kan du läsa om hur du vet om du har för stort eller för litet munstycke och även lite kortfattat om hur du byter munstycket.

Relaterade inlägg: