Hur giftigt är kopparsulfat?

Innehållsförteckning

Hur giftigt är kopparsulfat?

Hur giftigt är kopparsulfat?

H302 Skadligt vid förtäring. H315 Irriterar huden. H319 Orsakar allvarlig ögonirritation. H410 Mycket giftigt för vattenlevande organismer med långtidseffekter.

Hur påverkas växter av kopparsulfat?

En lösning av kopparsulfat är en aktiv kemisk vätska som har en torkning och jämn brinnande effekt. Spruta det med löv och unga skott skyddar inte bara mot svampar, men leder också till skador på växter. Dessutom fungerar sulfatkoppar endast på sporer utan att det påverkar det övervuxna myceliet.

Vilken färg har kopparsulfat?

Kopparsulfat är ett vackert, blått salt.

Vad är kristalliserat vatten?

När saltet kristalliserar följer vatten med och byggs in i kristallstrukturen. Sådan vatten benämns kristallvatten. Färgen som denna komplexjon har är blå så länge som vattnet sitter kvar.

Vad händer med molekylerna om vi värmer upp is från C till 110 C?

Eftersom syre är en gas vid rumstemperatur. Förklara vad som händer med molekylerna om vi värmer upp is från -10°C till +110°C. Molekylerna rör sig mer och mer och bryter sig loss från de fast mönstret. Detta händer på grund av värmen.

Vad gör man med kopparsulfat?

Användning. Kopparsulfat är en fungicid och används därför som bekämpningsmedel mot svampparasiter. Till exempel ingår det i Bordeauxvätska (som en lösning tillsammans med släckt kalk) vilket används för besprutning av bland annat vinrankor.

Relaterade inlägg: