Vad händer om man får ett inkassokrav?

Innehållsförteckning

Vad händer om man får ett inkassokrav?

Vad händer om man får ett inkassokrav?

Har du fått ett inkassokrav i brevlådan så måste du inom den angivna tiden antingen betala skulden och alla extra avgifter eller, om du anser att kravet är felaktigt, bestrida det. Om du betalar inom tidsfristen så avskrivs inkassoärendet utan att någon betalningsanmärkning registreras på dig.

Hur hög får en förseningsavgift vara?

Påminnelse och påminnelseavgift Påminnelseavgiften ska finnas med i avtalet och får inte vara mer än 60 kronor. Företaget får bara kräva påminnelseavgift en gång. Det är ditt ansvar att företaget får betalningen i tid, senast på förfallodagen.

När får man en påminnelse?

Företaget kan skicka en betalningspåminnelse per faktura, när sista betalningsdagen har passerats, och kräva att du betalar kostnaden de har för påminnelsen som skickades ut. Men det ska stå i avtalet mellan er att betalningsmottagaren har rätt att skicka en påminnelse och ta ut en ersättning för den.

Vad innebär det att få en betalningspåminnelse?

En betalningspåminnelse är en påminnelse om att en faktura eller skuld har förfallit till betalning, det vill säga att sista betalningsdag har passerats. Den kan innehålla ny tid för betalning eller en upplysning om att skulden kommer att lämnas till inkasso om den inte betalas.

Relaterade inlägg: