Vad händer om jag får FI en kurs?

Innehållsförteckning

Vad händer om jag får FI en kurs?

Vad händer om jag får FI en kurs?

När en elev inte klarat en kurs. En elev i gymnasieskolan som fått F på en kurs har rätt att läsa om den. Om eleven inte fått betyg eller fått betyget F har han eller hon rätt till prövning. Det gäller alla kurser och gymnasiearbetet.

Vad händer om man misslyckas med en kurs på Komvux?

Du har rätt att behålla studiemedlen om du har varit registrerad på och läst alla kurser som du fått studiemedel för, även om du inte klarar alla poäng. Lånet betalar du tillbaka senare, precis som vanligt. ... Tänk på att de otillräckliga studieresultaten kan innebära att du inte får studiemedel nästa gång du ansöker.

Kan man läsa om en kurs på högskola?

Du kan få studiemedel för att läsa om en kurs på högskola som du inte klarat, men då måste du omregistrera dig på kursen. Du kan bara få studiemedel för de poäng du inte tidigare klarat av kursen.

Kan man hoppa av en kurs på gymnasiet?

Hej, Man kan inte hoppa av en gymnasiekurs som man påbörjat. Det ger dig inte ett f utan ett streck (inget betyg) och kommer att registreras som ogiltig frånvaro. Du måste prata med din skola om de problem du har.

Vad händer med CSN om man får F?

Dina studieresultat måste varit tillräckliga för att rätt till nytt studiestöd. CSN ställer krav på att du ska godkända betyg (minst E) i de kurser du får studiestöd för. Du kan ändå studiestöd trots att du inte uppfyller kraven på studieresultat så länge du inte har underkänt (F) i mer än 200 poäng.

Kan man få CSN för en kurs på komvux?

Studiehjälpens bidrag för studier på gymnasienivå Fram till och med vårterminen det år du fyller 20 år när du studerar på komvux eller folkhögskola så kan du bidrag genom studiehjälpen. Det finns både studiebidrag och andra bidrag, och det är samma som på gymnasiet.

Relaterade inlägg: