Vad kan man göra på Island?

Innehållsförteckning

Vad kan man göra på Island?

Vad kan man göra på Island?

  • Åk på en valskådningstur.
  • Ta en ridtur.
  • En utekväll i Reykjavík.
  • Besök sjön Mývatn på norra Island.
  • Koppla av i Blå lagunens spa.
  • Se vattenfallet Dettifoss på norra Island.
  • Besök Västfjordarna.
  • Upplev issjön Jökulsárlón.

Vad är det bästa med Island?

Tre av de mest spektakulära naturupplevelserna på Island kan man se under en dag i en utflykt som kallas the Golden Circle. Där ingår det stora vattenfallet Gullfoss, den vackra Nationalparken Þingvellir och Geysir där aktiva gejsers sprutar fontäner av vatten var femte minut. ... Läs mer om Golden Circle här.

Varför åker man till Island?

Island är ett land med otrolig geotermisk aktivitet och här finns mängder av varma källor, gejsrar, lergropar, vulkaner och ibland jordbävningar. Det här är en av få platser i världen där du kan se två kontinentalplattor mötas på jordens yta, eftersom kontinentalplattorna normalt möts under havsytan.

Hur många dagar bör man vara på Island?

Åtta dagar är mer än tillräckligt med tid att tillbringa på Island för att uppleva merparten av landet och dess många fantastiska sevärdheter. Särskilt under sommarmånaderna när Islands Ringväg, en asfalterad väg som går runt hela landet, inte drabbas av snö.

Får man resa till Island?

Island har stängt gränsen i linje med EU:s direktiv. Dock är det fritt att resa mellan länder inom Schengen regionen.

När är det bäst att åka till Island?

Tidigare kan fungera för vissa delar av landet, men ska man utforska höglandet och bergen är det bäst efter att snön har smält. Du kan vandra eller åka snöskoter på en glaciär året runt, men om din dröm är att besöka en isgrotta är det bäst att planera din resa mellan november och mars.

Kan man åka båt till Island?

Vill du åka båt till Island gör du det från danska Hirtshals med färjan Norröna som kör passagerare och bilar året om. Färjan tar dig till Seydisfjördur på östra Island via Tórshavn på Färöarna och avgår en gång i veckan.

Relaterade inlägg: