Vad händer om man inte klarar matte 1b?

Innehållsförteckning

Vad händer om man inte klarar matte 1b?

Vad händer om man inte klarar matte 1b?

Utan godkänt betyg i matte 1, uppfyller man inte kraven för gymnasieexamen, det är så... men i fall du inte kommer uppfylla kraven även med godkänt betyg i matte 1, kommer du behöva komplettera på komvux i alla fall - och på komvux kan du eventuellt få läsa en lättare kurs, Matte 1a.

Måste man ha godkänt i matte 1b?

Sedan finns det även särskild behörighet, som många utbildningar kräver, det är att man behöver ytterligare kurser med sig från gymnasiet förutom grundläggande behörighet. ... Dock behövs ett godkänt betyg i Matte 1b om du vill få examen och grundläggande behörighet och sedan kunna söka till utbildningar.

Vad händer om man får F på matte 1C?

Det var många i min naturklass som fick F på första matte 1C provet, ingen fara för dessa idag många har fått C-B i de högre kurserna. Det handlar bara om att plugga och förstå matten och repetera i all oändlighet!

Vad händer om man inte klarar matte 1a?

Du bör du kontakta någon på skolan. Om rektorn sedan ser att du har uppenbara problem att få minst E i ett ämne är rektorn skyldig att se till att du får den hjälp du behöver för att du ska klara av dina gymnasiestudier. Det kan finnas möjlighet att gå om mattekursen eller att skriva en prövning (ett prov) i den.

Måste man ha godkänt i matte på gymnasiet?

Ja, det stämmer att man ska ha ett godkänt betyg i matte för gymnasiet. För att ha gymnasiebehörighet till ett yrkesprogram krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik och i minst fem andra ämnen från grundskolan.

Hur ska jag klara matte 1c?

Jag tycker att du ska prata med din matematiklärare om dina tankar kring kursen. En bra idé kan också vara att gå till studievägledaren på din gymnasieskola för att få råd och stöttning. Du nämner själv att du har tre veckor kvar att hinna klara din matematikkurs på.

Relaterade inlägg: