Vad händer om man får underkänt på en kurs i gymnasiet?

Innehållsförteckning

Vad händer om man får underkänt på en kurs i gymnasiet?

Vad händer om man får underkänt på en kurs i gymnasiet?

En elev i gymnasieskolan som fått F på en kurs har rätt att läsa om den. Om eleven inte fått betyg eller fått betyget F har han eller hon rätt till prövning. Det gäller alla kurser och gymnasiearbetet.

Kan man få fi matte på gymnasiet?

Matte 2 är också en kurs som ofta ingår i olika behörighetskrav men den går att ha f i och fortfarande gymnasieexamen. Så be henne prata med läraren i matte om vad hon behöver göra för att ordna ett godkänt betyg i kursen. Man kan få extra hjälp för att klara matten om man behöver så prata med läraren om det också.

Vad händer om man inte klarar matte 1b i gymnasiet?

Utan godkänt betyg i matte 1, uppfyller man inte kraven för gymnasieexamen, det är så... men i fall du inte kommer uppfylla kraven även med godkänt betyg i matte 1, kommer du behöva komplettera på komvux i alla fall - och på komvux kan du eventuellt få läsa en lättare kurs, Matte 1a.

Vad händer om man får F på ett kursprov?

När du fått betyget ”F” i en kurs som ingår i din individuella studieplan, har du rätt att genomföra en prövning. För att kunna genomföra prövningen krävs att du kontaktar den lärare som du tidigare haft i den aktuella kursen. Om den aktuella läraren inte längre arbetar kvar på skolan kontaktar du din programrektor.

Hur får man godkänt i matte?

Det du kan göra nu är att prata med din mattelärare om vad som krävs för att du ska bli godkänd och sedan göra ditt bästa för att bli det. Du kan söka hjälpmedel på nätet som du kan använda när du sitter hemma och pluggar. Till exempel finns mattelektioner på You Tube.

Vad händer om man inte får studentexamen?

Man måste ha godkänt i minst 22 poäng för att gymnasieexamen. Alltså kan man vara underkänd i 250 poäng så länge dessa kurser inte är obligatoriska för examen. ... Skulle det vara så att du inte klarade gymnasiet så finns möjlighet att läsa in kurserna på Komvux efteråt.

Vad händer om man inte klarar matten i 9an?

Introduktionsprogrammet finns för de som inte blivit godkänd i de grundskoleämnen som behövs för att kunna börja ett nationellt gymnasieprogram. Så klarar du inte matten innan det är dags för gymnasiet kan du söka till ett sådant. Då pratar du med din SYV i skolan så hjälper hen dig med det.

Måste man klara matte 1b?

Matematik 1b är viktigt att du klarar av då denna kurs ingår som ett krav på att du ska kunna få ut din gymnasieexamen vilken t. ex. krävs för att du ska kunna söka vidare till högskola/universitet om du är intresserad av det i framtiden.

Relaterade inlägg: