Vad händer om man har för mycket frånvaro gymnasiet?

Innehållsförteckning

Vad händer om man har för mycket frånvaro gymnasiet?

Vad händer om man har för mycket frånvaro gymnasiet?

Om du har upprepad ogiltig frånvaro på sammanlagt fyra timmar eller mer under en månad, kan skolan rapportera det till CSN. I vissa fall kan det finnas speciella anledningar till frånvaron och skolan kan då välja att inte rapportera till CSN.

Har skolan rätt att kräva sjukintyg?

En skola kan dock inte kräva ett läkarintyg. Skolans huvudman ska ta ställning om frånvaron ska bedömas som giltig eller ogiltig utifrån det underlag skolan fått fram i sin utredning av orsaken till frånvaron.

Vad gör frånvaro?

Skolan bedömer om en elevs frånvaro är giltig eller inte. Exempel på giltiga skäl för frånvaro är sjukdom eller beviljad ledighet. ... En elev som har varit frånvarande och som uppfyller villkoren för extra anpassningar eller särskilt stöd har rätt till det, oavsett om den tidigare frånvaron var giltig eller ogiltig.

Hur många procent ogiltig frånvaro får man ha?

Riktlinjen är att skolan ska ha sett ett mönster av upprepad frånvaro innan ni skickar en rapport till CSN. Det innebär att frånvaron uppgår till minst fyra timmar under en 30- dagarsperiod och att frånvaron skett vid upprepade tillfällen.

Relaterade inlägg: