Vad händer efter döden Jehovas vittne?

Innehållsförteckning

Vad händer efter döden Jehovas vittne?

Vad händer efter döden Jehovas vittne?

Jehovas vittnen tror på en återskapelse av ett paradis på jorden efter Harmageddon som står beskrivet i Bibeln. Jehovas vittnen tror inte att människor plågas i ett helvete efter sin död eller att man hamnar i himlen beroende på om man varit "ond eller god". Inget om detta finns omnämnt i Bibeln.

Vad händer när man dör enligt Bibeln?

Det finns ett ständigt intresse kring frågorna om livet efter detta, såväl i den kristna som sekulära världen....Vad händer efter döden? : vad bibeln egentligen säger om himlen, helvetet och livet efter detta.
FörfattareRandy Frazee
FörlagSemnos förlag
GenreReligion
FormatHäftad
SpråkSvenska
BE

Hur ser Jehovas Vittnen på döden?

Ett Jehovas vittne ser på en död människa som på en sovande. Han eller hon är inte medveten utan i en icke-tillvaro. Och som en sovande kan väckas kan också en död väckas. Detta gör Gud när den tid är inne som han har fastställt för det, som det står i Apostlagärningarna.

Har Jehovas Vittnen dop?

Dopet sker inom Jehovas vittnen och Livets ord i någon form av dopgrav.

Vad betyder att döpa sig?

Bruket att döpa går tillbaka till Jesu tid och de första kristna. ... Dopet är en symbol för död (från det gamla livet) och uppståndelse (till livet med Kristus). Man brukar säga att den som döps blir upptagen i den kristna församlingen. Enligt kristen tro blir människan renad från synd genom dopet.

Hur spred sig Jehovas Vittnen?

Den första boken, Vakttornet som utropar Jehovas rike, kom ut 1876. 1879 började han ge ut tidningen Zion´s Watch Tower, idag känd som Watchtower (Vakttornet). Med tidningarna spreds Russells tro och åsikter över världen, och grupper bildades på olika orter.

Relaterade inlägg: