Vad händer om man inte erkänner fortkörning?

Innehållsförteckning

Vad händer om man inte erkänner fortkörning?

Vad händer om man inte erkänner fortkörning?

Eftersom du inte erkände fortkörningen på plats så kommer polisen att skriva en rapport till åklagaren. Åklagaren kommer i sin tur att skicka ut ett strafföreläggande till dig där du ges möjlighet att betala in böterna, samma belopp som du skulle fått av polisen ute på platsen.

Kan man överklaga fortkörning?

Om du anser att polisen felaktigt har påfört dig en böter ska du överklaga till tingsrätten. Vidare ska du invända mot transportstyrelsen när du får hem beslutet. Om du behöver hjälp med att överklaga är du välkommen att maila mig på [email protected].

Vem betalar böter vid fortkörning?

Det är till föraren som boten skickas. Dock kan i vissa fall en förfrågan skickas till bilen ägare om det inte går att identifiera föraren. Det är dock alltid föraren som får och ska betala boten.

När kommer bot fartkamera?

Det finns ingen bestämd tid angående hur lång tid det kan ta att få brevet hem från polisen. Ibland tar det några veckor och i vissa fall några månader. När man åker fast i en fartkamera lyser en stark blixt som kommer från kameran. Har du inte känt av blixten har du troligtvis inte blivit tagen av en fartkamera.

Vad händer om man inte skriver under böter?

Om du vägrar att skriva under en ordningsbot för fortkörning kan åklagaren utfärda stämning mot dig hos tingsrätten. Om du sedan blir dömd i tingsrätten är det bara vissa rättegångskostnader som du skulle kunna bli skyldig att stå för. ... Då är det endast bötesbeloppet som ska betalas vid en fällande dom.

Hur länge får man köra efter indraget körkort?

Om du kör mer än 21 km/h för fort på en 30-väg riskerar du att indraget körkort i minst 2 månader som påföljd. ... På vägar med hastigheter över 40 km/h får du normalt sett varning vid hastigheter 20-30 km/h för fort. Kör du mer än 31km/h för fort kan du få körkortet indraget i minst 2 månader och böter.

Hur mycket får man i böter vid fortkörning?

Bötesbelopp för fortkörning
Fortkörning på 30- och 50-väg
km/tim överNya bötesbeloppetGamla bötesbeloppet
0-102.0001.000
11-152.4001.200
16-202.8001.400

Relaterade inlägg: