Vad händer om man använder en kondom som har gått ut?

Innehållsförteckning

Vad händer om man använder en kondom som har gått ut?

Vad händer om man använder en kondom som har gått ut?

Använd aldrig en kondom efter utgångsdatum. Om förvaringsinstruktionerna eller utgångsdatum ignoreras kan en kvalitetsförlust som påverkar kondomens kapacitet inte uteslutas.

Kan man komma två gånger i en kondom?

Det rekommenderas inte att återanvända en kondom, även om mannen inte har fått utlösning. Du bör använda en ny kondom varje gång du har sex.

Varför går kondomer ut?

Om tjejen inte är upphetsad och våt eller om hon lubricerar lite av någon annan anledning så går det trögt och kondomen utsätts då för ett stort tryck, som kan göra att den går sönder. Grunden är att man inte ska ha samlag om man inte är tillräckligt våt, eftersom att man kan skada sin kropp genom detta.

Vilket håll sätter man på en kondom?

Det finns små hack längs kondomförpacknings långsidor – du kan öppna kondomen i vilket hack som helst. Rulla ut kondomen en bit med handen, så att du ser och känner vilket håll den ska rullas på. Om du ska sätta kondomen på en penis behöver penisen ha stånd när den rullas på.

Hur mycket skyddar en kondom?

Bland par som använder kondom (för att undvika graviditet) vid varje samlag blir cirka två kvinnor av 100 gravida under ett år. Det är inte samma sak som 2% (per 100 samlag). Dessa hundra par har ju sammanlagt massor med samlag under ett år.

Relaterade inlägg: