Kan ett företag göra en polisanmälan?

Innehållsförteckning

Kan ett företag göra en polisanmälan?

Kan ett företag göra en polisanmälan?

Vem som helst kan göra en polisanmälan Det finns inga formella krav på vem som kan göra en polisanmälan. Detta betyder att vem som helst, även t. ex en juridisk person, kan skicka in information till polisen om att brott har begåtts. Du behöver alltså inte själv vara offer för brottet för att anmäla.

Har du frågor om din polisanmälan?

  • Kontakta polisen om du har frågor som rör din anmälan. Ring 114 14 och uppge diarienumret som du hittar längst upp till höger på din anmälan. Innan du beställer en kopia på din polisanmälan Tänk på att det normalt tar cirka 10 arbetsdagar för kopian att nå din brevlåda.

Hur ska du anmäla dig till polisen?

  • I första hand bör du anmäla på polisens hemsida, eller ringa oss på 114 14. Om du har utsatts för misshandel eller andra grova brott där det finns synliga skador bör du personligen besöka en polisstation för att göra en anmälan. Genom att spår och skador kan dokumenteras ökar polisens möjlighet att klara upp brottet.

Kan du anmäla brott till polisen?

  • Anmäl brott till polisen. Du kan polisanmäla inbrott och försök till inbrott via e-tjänst. Om det gäller inbrott eller försök till inbrott i bostad ska du ringa 112 istället, så att polisen kan komma och säkra bevis.

Relaterade inlägg: