Hur får man bort en Häxring?

Innehållsförteckning

Hur får man bort en Häxring?

Hur får man bort en Häxring?

För att bekämpa häxringarna kan du pröva följande: Med en grep gör man tätt med hål i grästorven där svamparna växer och minst 30 cm utanför ringen. Vattna rikligt varje dag under en månads tid för att kväva svampen.

Varför bildas häxringar?

Häxringar är svampar som oftast är ett resultat av dålig näringsbalans i gräsmattan i kombination med perioder av torka. ... De värsta svamparna dödar gräset. Ringarna utvidgas varje år. Mycelen (svampens rotdelar) kan gå ner till ett djup av 150 cm, så det finns effektivare sätt att bli av med svampen än att gräva.

Hur får man bort svamp i gräsmatta?

Gör såhär: Börja med att gödsla Din gräsmatta nu med Algomin Trädgårdsgödsel. Fortsätt under nästa år med tre givor med Algomin Gräsgödsel. Nu kommer markkemin att ändras och förutsättningarna för att svamparna ska trivas minskar. Du kommer att en grön frisk gräsmatta utan svamp.

Hur får jag bort svampar i gräsmattan?

Lågt pH-värde, rester av rötter i jorden, låg bakteriehalt, mycket dött organiskt material i ytjorden m.m. En bra början att bekämpa och förebygga svamp är att försöka ändra markkemin genom att gödsla med Algomin Gräsgödsel , Algomin Ekogödsel och Algomin Trädgårdsgödsel regelbundet.

Relaterade inlägg: