Vart kommer namnet Ella från?

Innehållsförteckning

Vart kommer namnet Ella från?

Vart kommer namnet Ella från?

Ella är en engelsk kortform av det grekiska namnet Helena, men också kortformer av namn som Gabriella, Eleonora och Elisabet. Det äldsta belägget i Sverige är från år 1502. Ella var ett vanligt namn från sekelskiftet fram till 1940-talet.

Vad betyder namnet elle?

Elle är franska för "hon", men har ett hebreiskt och gammal-grekiskt ursprung och betyder "den ljusa", "den strålande", "den upplysta", "solstråle", "strålande ljus", "Guds löfte", "fackla", "starkt ljus". Både män och kvinnor kan heta Elle. Det är också ett av de vanligast förekommande namn bland samiska kvinnor.

Vad betyder namnet Ella på grekiska?

Ella var ett vanligt namn i Sverige från sekelskiftet fram till 1940-talet. Men eftersom det aldrig var något riktigt popnamn blev det heller inte omodernt i de följande generationerna. ... Grekiska; Inom grekiskan, så är namnet "Ella" en variant på ordet "ele", som betyder både "Strålande", "Lysande", "Fackla" och "Ljus".

När har namnet Ella namnsdag?

Namnsdag 19 Februari. Stjärntecken den som är född den här dagen har stjärntecknet Fiskarna.

Vad är ett smeknamn?

Smeknamn är binamn med positiv laddning, och de visar ofta på en förtrolig och nära relation mellan namnbäraren och den som använder namnet. Smeknamn används ofta i mindre kretsar som parrelationer eller familjer. Ofta är gränsen mellan namn och icke-namn suddig, som i Gullet.

När har Elna namnsdag?

Det finns 5478 kvinnor som har förnamnet Elna. Av dessa har 2458 namnet Elna som tilltalsnamn. Namnsdag saknas sedan 2001 då det utgick ur almanackan. Mellan 19 firades Elna 31 juli, och mellan 19 var det 19 februari.

Relaterade inlägg: