Måste kaninen ha hö?

Innehållsförteckning

Måste kaninen ha hö?

Måste kaninen ha hö?

Timotejhö eller gräshö ska bjudas i obegränsad mängd varje dag. Minst 80-90 % av kosten måste utgöras av . Det är viktigt att alltid finns tillgängligt för din kanin. Kaniner brukar äta små mängder mat ofta under hela dagen.

Kan man ge kaniner grönkål?

Blanda helst 3 grönsaker varje dag, men intaget bör inte överstiga 20 % av foderintaget. Ge bara bladiga och fiberrika grönsaker, till exempel morotstoppar, grönkål, broccoliblad, spenat, klöver, maskrosblad, persilja, hallonbuskblad, kinakål, endiversallad och obesprutade blommor.

Hur länge kan en kanin klara sig utan mat?

De är väldigt känsliga för att vara utan foder en längre tid och det kan bli kritiskt efter endast 4-6 timmar utan mat. Det bästa sättet att veta om kaninen äter och dricker tillräckligt är att kontrollera att mängden avföring och urin är normal.

Varför behöver kaniner hö?

eller färskt gräs är basfodret för kaniner. är den viktigaste delen i kaninens kost eftersom det sliter ner tänderna samtidigt som det är bra för matsmältningen. Uppemot 90 procent av kaninernas kost ska bestå av . Det är viktigt att kaninen alltid har fri tillgång till fräscht .

Relaterade inlägg: