Vad kan hända om man använder för mycket tvättmedel?

Innehållsförteckning

Vad kan hända om man använder för mycket tvättmedel?

Vad kan hända om man använder för mycket tvättmedel?

För mycket tvättmedel gör att skum och pulverrester fastnar i kläderna och irriterar huden, ge klåda och andra allergiska reaktioner. För mycket tvättmedel ger rester som kan orsaka vita fläckar och streck på kläderna, som kan vara svåra att få bort.

Vad händer om du tar för lite tvättmedel?

Dina kläder kan dessutom få tvättmedelsrester på sig, vilket kan göra att de börjar lukta eller drar åt sig mer smuts. Det blir dessutom dyrare eftersom ditt tvättmedel tar slut snabbare! Om du använder för lite tvättmedel är det däremot möjligt att dina kläder inte blir så rena som du tänkt.

Vilka tvättmedel är dåliga?

Sämst rengörande förmåga har tvättmedlen från Änglamark och Ecover. Jämfört med testvinnaren är skillnaderna tydliga, menar Anthony Million. – Men det gäller alltså under förutsättning att kläderna är ordentligt nedsmutsade.

Kan man använda för mycket tvättmedel?

Genom att använda för mycket tvättmedel när du tvättar i tvättmaskin är risken även stor att kläderna inte sköljs ur ordentligt. Tvättmedelsrester i tyg kan orsaka allergiska reaktioner på huden. Lagrandet av gammalt tvättmedel kan också göra att kläderna börjar lukta och så småningom mögla.

Relaterade inlägg: