Hur fungerar ett slutsteg?

Innehållsförteckning

Hur fungerar ett slutsteg?

Hur fungerar ett slutsteg?

Slutsteget är den del av en effektförstärkare som förstärker signalens strömstyrka så att önskad effekt sänds till lasten. I audiosammanhang är det högtalare som utgör lasten, men inom industrin kan lasten vara varierande: motorer, reläer, fotolampor och så vidare.

Hur mycket ström drar ett slutsteg?

Vet du inte hur mycket ström ditt slutsteg drar kan det beräknas enligt följande: Exempel: Steg med 50 % verkningsgrad. Total uteffekt i watt vid 4 ohm multiplicerat med 2. Summan divideras sedan med spänningen (vanligen runt 12 volt). Exempel: Ett slutsteg med effekt på 4x50 Watt x dividerat med 12 = 33,3 A.

Varför klipper steget?

när det börjar låta illa är det distortion, steget skickar ut grejer som inte ska ut egentligen, och kapar "toppen" av ljudet, det är de som låter illa.

Är Stetsom slutsteg bra?

Stetsom har lagt ner otroligt med kraft och tid på att skapa högeffektiva slutsteg med hög kvalitet. ... Denna tillverkare bygger slutsteg med en helt unik teknologi som är utvecklad i Brasilien, som är att man ska få och får ut så mycket ren effekt till en låg kostnad!

Kan man jorda slutsteg på batteriet?

han vill att alla batterier ska jorda på samma ställe, i detta fallet så nära de bakre batterierna som möjligt. Denna jordpunkt går till chassit på bilen. Om inte detta är möjligt ska man ha två olika jordpunkter. En jordningspunkt för d främre (motorblocket) och en för de bakre (chassit).

Hur mycket ström drar 2000 watt?

- Alla lampor och elektriska apparater har en viss effekt. En ordinär vattenkokare till exempel kan ha en effekt i genomsnitt på 2 000 watt, eller 2 kilowatt (2kW). Är vattenkokaren igång en timme så har den förbrukat 2 kilowattimmar (2 kWh) el. I en enkel formel uttryckt: 2 kW x 1h = 2 kWh.

Relaterade inlägg: