Kan man spela med Grässkor på konstgräs?

Innehållsförteckning

Kan man spela med Grässkor på konstgräs?

Kan man spela med Grässkor på konstgräs?

Grässkor (FG) Grässkor, eller Firm Ground-skor, är bestyckade med ett dobbsystem som gör att de passar bäst på naturgräs. ... Du bör dock inte använda dessa typer av skor på konstgräs, då det kan leda till skada på både dig och skorna.

Kan man använda Gräsdobbar på konstgräs?

Man ska undvika att använda grässkor på en konstgräsplan på grund av att grässkons dobbar är högre och mjukare. ... Det finns idag skor som är framtagna för spel på både gräs och konstgräs. Konstgrässkor passar också utmärkt att spela med om man spelar på en gräsplan som är hård.

Kan man spela med Grusskor på konstgräs?

Skor med beteckningen TF är utrustade med massor av små dobbar som är anpassade till spel på hårda grusplaner. Dämpningen i en grussko är ofta större än på skor med AG- och FG-dobbar, vilket gör dem väldigt stryktåliga och slitstarka. TF-skor kan också passa bra på hårda och torra konstgräsplaner med kort gräs.

Får man spela med skruvdobbar på konstgräs?

Inte alla sorters fotbollsskor kan användas på konstgräs av typen 3G och 4G. Håll dig till regeln att skruvdobbar aldrig bör användas. ... Skruvdobbar är designade för spel på mjukare underlag och har för bra grepp för konstgräs.

Vad ska man ha för fotbollsskor på konstgräs?

Fotbollsskor för konstgräs Konstgräsplaner är styvare/hårdare och sliter därför skorna snabbare än om du spelar på naturgräs. Konstgrässkor har därför extra förstärkning för att hålla längre. De har också fler dobbar som är rundare och kortare för att ge bäst grepp på underlaget.

Relaterade inlägg: