Är det normalt att hosta blod?

Innehållsförteckning

Är det normalt att hosta blod?

Är det normalt att hosta blod?

Kontakta en vårdcentral om du har haft hosta i mer än fyra veckor och hostan inte verkar avta. Kontakta en vårdcentral eller en jouröppen mottagning om du har ett eller flera av följande besvär: Du har haft hosta och feber i mer än fyra dygn. Det kommer blod när du hostar.

Kan man hosta blod vid lunginflammation?

Symtom på lunginflammation Du får en förkylning med hosta, feber och ont i halsen som blir värre efter fyra till fem dagar. Det gör ont när du andas in djupt. Du kan hosta upp slem. Slemmet kan vara vitt, gult, grönt, brunt eller blodblandat.

Hur kan du blöda näsblod?

  • Du som blöder näsblod ofta kan behandlas med etsning. Då bedövar läkaren först insidan av näsan med en speciell nässprej. Blödningen stoppas med en liten pinne doppad i silvernitrat som läkaren håller på kärlet i fem till tio sekunder. Behandlingen brukar inte göra ont.

Vilka sjukdomar kan ge hosta?

  • Sjukdomar som kan ge hosta. Det är oftast infektioner i luftvägarna som ger hosta. Virusinfektioner. Hosta är ett vanligt symtom vid olika virusinfektioner. Sjukdomar som förkylning och luftrörskatarr orsakas oftast av olika typer av virus. Influensa orsakas alltid av virus.

Varför blöda näsblod hos barn?

  • Det är vanligt att blöda näsblod och det beror ofta på att ytliga blodkärl i näsan brister. En anledning kan vara att slemhinnorna har blivit torra eller inflammerade vid en förkylning. Andra orsaker kan vara att du har fått ett slag mot näsan. Näsblod hos barn kan också bero på att barnet har stoppat in något i näsan.

Relaterade inlägg: