Vad ska man göra om någon hotar en?

Innehållsförteckning

Vad ska man göra om någon hotar en?

Vad ska man göra om någon hotar en?

Vad gör jag om jag känner mig hotad? Om du har frågor eller upplever att du behöver skydd ska du vända dig till polisen. Anmäl till polisen genom att ringa 114 14 eller besök en polisstation. Är hotet akut ring 112.

Kan arbetsgivaren polisanmäla?

Din arbetsgivare kan inte förbjuda dig att polisanmäla om du tex blivit misshandlad på jobbet. Tänk på att du aldrig måste kunna klassificera/bedöma vilket brott du utsatts för! Varken arbetsgivare, polis eller någon annan har rätt att kräva detta av dig.

Vad får man för straff för ofredande?

7 § brottsbalken. Den som fysiskt antastar någon annan eller utsätter någon annan för störande kontakter eller annat hänsynslöst agerande döms, om gärningen är ägnad att kränka den utsattes frid på ett kännbart sätt, för ofredande till böter eller fängelse i högst ett år.

Vad får man för straff för hot?

Hotet ska framkalla allvarlig rädsla för egen eller annans säkerhet till person, egendom, frihet eller frid. Straffet för den som blir dömd för olaga hot är böter eller fängelse i högst ett år. Hot som inte hotar om ett annat brott, kan i stället vara brott som utpressning eller olaga tvång.

Relaterade inlägg: