När man fått diagnosen diabetes typ 2?

Innehållsförteckning

När man fått diagnosen diabetes typ 2?

När man fått diagnosen diabetes typ 2?

När du fått diagnosen typ 2-diabetes är målet med behandlingen att få ner blodsockervärdet. Behandlingen startas alltid med att du får göra livsstilsförändringar i form av förändrad kosthållning och fysisk aktivitet. Om det inte räcker så kompletteras behandlingen med läkemedel.

Vad är behandling av diabetes typ-2?

  • Behandling av diabetes typ-2 Eftersom diabetes påverkas av din livsstil är sunda levnadsvanor en nödvändighet. Att motionera och äta sundare mat kan, enskilt, till och med sänka blodsockervärdet. Motion har stor effekt på insulinkänsligheten och ett träningspass på 30-40 min har effekt upp till två dygn efteråt.

Varför får man typ 2-diabetes?

  • Det förekommer att typ 2-diabetes inte alls visar några symtom, då kan det vara mycket svårt att upptäcka sjukdomen. De som får symtom upplever inte sällan att dessa kommer smygande under lång tid. Vanligast är dock att man känner sig trött, hängig, törstig och kissar ofta. Vanliga symtom vid diabetes

Hur många dör av typ 2-diabetes?

  • Det finns en rad faktorer som spelar in och arvsanlag spelar en stor roll för risken att utveckla typ 2-diabetes. Andra faktorer som påverkar är övervikt, en inaktiv livsstil, stress och även hög ålder då risken för att utveckla typ 2-diabetes ökar ju äldre du blir. Hur många dör av diabetes?

Vilka är de vanliga följdsjukdomarna vid typ 2-diabetes?

  • De vanliga följdsjukdomarna vid obehandlad typ 2-diabetes är de kroniska komplikationerna som delas in i mikro- och makrovaskulära komplikationer. Vid mikrovaskulära komplikationer uppstår farliga kärlförändringar i de små blodkärlen som försörjer kroppen med syrerikt blod och energi.

Relaterade inlägg: