Vad händer om man inte kan betala avbetalningar på ett avbetalningsköp?

Innehållsförteckning

Vad händer om man inte kan betala avbetalningar på ett avbetalningsköp?

Vad händer om man inte kan betala avbetalningar på ett avbetalningsköp?

Gör personen eller företaget inte det är vi skyldiga att fortsätta utreda och utmäta (verkställa) skulden tills den är betald. Har du flera enskilda skulder måste samtliga du är skyldig pengar gå med på uppskov eller att återkalla kravet. Om de inte gör det fortsätter vi att handlägga dina skulder och göra utmätningar.

Får Kronofogden ta pengar från mitt konto?

Kronofogdemyndigheten kan ta tillgångar på ditt sparkonto om du inte följer din avbetalningsplan. ... Hur mycket pengar som Kronofogden kan välja att ta från ditt sparkonto beror helt på hur mycket skulder du har. För att svar på den frågan får jag be dig kontakta din handläggare på Kronofogdemyndigheten.

Hur går det till när man hamnar hos kronofogden?

Om skulden inte betalas eller bestrids i tid och registreras innan slutdatumet fastställs skulden genom ett utslag från Kronofogden och då registreras det automatiskt en betalningsanmärkning som sedan finns kvar i tre år för en privatperson. För ett företag (AB, KB, HB) finns en betalningsanmärkning kvar i fem år.

Kan man få avbetalningsplan hos Skatteverket?

Nej, Skatteverket kan inte bevilja anstånd för betalningar enligt din betalningsplan. När du får skuldsanering tas alla skatter och avgifter som ingår i skuldsaneringen bort från ditt skattekonto.

Relaterade inlägg: