Måste man använda värmeskydd?

Innehållsförteckning

Måste man använda värmeskydd?

Måste man använda värmeskydd?

Varför behövs ett värmeskydd? – För att skydda håret när du stylar det, speciellt också om du har har färgat eller tonat håret. Använder du inte värmeskydd riskerar du att färgen upplevs matt snabbare och att din hårkvalitet blir sämre och sämre. Du kan i värsta fall bränna av ditt eget hår!

Vad kan man använda istället för värmeskydd?

Arganolja är fullspäckad med vitamin E och Omega-6 fettsyror, och är ett naturligt värmeskydd som mjukgör och tämjer frissigt hår. Inte undra på att det är så enkelt att hitta ett värmeskydd för hår som innehåller arganolja!

Vad händer om man plattar håret varje dag?

Stylisten Sarah Potempa menar att ett av misstagen du gör med plattången är att du plattar lite på måfå. Plattar du på samma ställe flera gånger blir håret ännu mer slitet och i stället behöver du dela upp håret i sektioner för att veta var du har och inte har plattat.

Vad är värmeskydd?

Värmeskydd lägger sig som en hinna runt hårstrået för att förhindra att värmen får kontakt med hårfiberytan. Precis som med huden så tar håret också skada av värme, skillnaden är att du inte har känsel i håret. ... Håret tappar glans och kvalité när det utsätts för hög värme. Men med värmeskydd kan vi förhindra detta.

Måste man ha värmeskydd när man lockar håret?

Innan du ska använda värmeverktyg: Innan du plattar eller lockar håret ska du alltid använda värmeskydd. Men OBS, detta gäller också innan du blåser håret vilket många kanske missar. ... Och det vill man ju ha när man använder värme eftersom värmen torkar ut håret.

Hur gör man eget värmeskydd?

Tips! Ta en liten mängd värmeskydd, värm mellan handflatorna och fördela tunt över torrt eller fuktigt hår....Gör så här:

  1. Smält sheasmöret över vattenbad.
  2. Addera övriga oljor och blanda.
  3. Häll upp i glasburk, ställ in i frysen tills det har stelnat ca 20 min.

Hur gör man med värmeskydd?

Det allra bästa för ditt hår, om du ska använda ett värmeverktyg, är att du torkar det ordentligt med en handduk och låter det självtorka en stund. Applicera sedan ett värmeskydd över hela håret och använd så svag värme som möjligt när du sedan stylar det.

Relaterade inlägg: