Måste man avmaska valp?

Innehållsförteckning

Måste man avmaska valp?

Måste man avmaska valp?

Ofta är valpen redan avmaskad hos uppfödaren, men den nya valpägaren bör avmaska minst en gång efter hämtningen. På unga valpar räcker det med att använda ett medel som har effekt mot spolmaskar, t ex Banminth. Hunden bör sedan avmaskas igen någon gång mellan 6 mån och 1 års ålder.

När ska man avmaska valparna första gången?

Avmaskning; Nästan alla valpar som föds har spolmask och man måste avmaska valpkullen flera gånger under de första åtta veckorna. Den första avmaskningen sker strax före tre veckors ålder. Nästa avmaskning sker enligt intervallet för det preparat man har valt. Tiken avmaskas i samband med valparnas första avmaskning.

Måste man avmaska hund?

Om och när du behöver avmaska en hund beror på hur gammal den är och hur din hund lever. En vuxen hund bör du dock bara avmaska om du vet, eller starkt misstänker, att den har mask. Du kan själv köpa provtagningskit på apotek för att se om din hund har mask.

Hur lång tid tar det att avmaska hund?

Generellt sett brukar man säga att ett avmaskningsmedel haft effekt inom ca 1-4 dagar efter avmaskning av katt och hund. Tiden kan dock variera en hel del. Masken kan komma ut redan vid ett dygn eller mindre.

Är milbemax farligt?

En liknande substans milbemycinoxim, finns i till exempel avmaskningsmedlet Milbemax. Vissa hundar kan vara känsliga för stora doser, men vid normal dosering ska det inte vara någon fara.

Relaterade inlägg: