Hur snabbt läker benhinneinflammation?

Innehållsförteckning

Hur snabbt läker benhinneinflammation?

Hur snabbt läker benhinneinflammation?

Du kan bli hjälpt av en operation om du har svåra och långvariga besvär. De flesta blir bra efteråt, men det tar minst tre månader innan du kan vara fysiskt aktiv som vanligt igen.

Får alltid benhinneinflammation?

Risken att drabbas av benhinneinflammation ökar om du: löptränar, särskilt om du är i början av ett intensivt löpträningsprogram. plötsligt tränar oftare, hårdare eller längre stunder än du brukar. tränar på hårt underlag, till exempel asfalt eller betong, eller backtränar. har mycket låga eller höga hålfötter.

Hur länge ska man vila om man har benhinneinflammation?

Har du starka besvär bör du vila 2-3 veckor från hopp och studs och löpning. Träna alternativt och gör egenvård. Du kan även ta behandling för öka chansen till snabbare återgång.

Varför får man inflammation i benen?

Det kan uppstå vid till exempel längre tids stillasittande, hos personer med hjärt- och kärlsjukdomar eller efter trauma. Det kan också orsakas av vissa läkemedel som innehåller hormoner. Ibland kan värk i benen med feber och frossa bero på infektion i skelettet.

Kan man operera bort Benhinnorna?

I riktigt svåra fall med värkande benhinnorkan det vara aktuellt med en operation. De flesta som opererar sig för benhinneinflammation blir bra efteråt, men rehabiliteringen kan ta upp emot tre månader.

Relaterade inlägg: