Hur kan man betala trängselskatt?

Innehållsförteckning

Hur kan man betala trängselskatt?

Hur kan man betala trängselskatt?

Trängselskatt kan betalas via bankgiro på bank, via Internetbank eller med bankernas kuverttjänster. Varje månad får du en avi från Transportstyrelsen med föregående kalendermånads passager och belopp (skattebeslut) att betala. Varje månads skattebeslut ska betalas var för sig.

Vad händer med trängselskatt vid ägarbyte?

Vid ett eventuellt ägarbyte räknas inte de trängselskatter eller avgifter in i beloppet som den tidigare ägaren är betalningsskyldig för och som beslutas efter ägarbytet.

Får man göra avdrag för trängselskatt?

Trängselskatten är avdragsgill Om en person samma dygn företagit tjänsteresor, arbetsresor samt andra privata resor med egen bil ska betalningen för trängselskatt i första hand anses gälla tjänsteresor. I andra hand ska betalningen anses belöpa på arbetsresor och i tredje hand på andra privata resor.

Hur betalar jag trängselskatt i Göteborg?

betalar du trängselskatt autogiro. e-avi (e-faktura) bankgiro (via det inbetalningskort vi skickar ut) digital brevlåda (erbjuder din brevlådeoperatör en betallösning kan du betala i din digitala brevlåda)

När betalar man trängselskatt Göteborg?

Tider och kostnader för trängselskatt i Göteborg
Tider (klockan)Skattebelopp (kronor)
08:30–14:599 kr
15:00–15:2916 kr
15:30–16:5922 kr
17:00–17:5916 kr

Hur lång tid tar det att byta ägare på bil?

Anmälan måste komma in till Transportstyrelsen inom 10 dagar från överlåtelsen. Annars kommer anmälans ankomstdag att registreras som datum för ägarbytet (i stället för det datum som på anmälan anges som datum för ägarbytet).

Relaterade inlägg: