Vad händer om man bryter mot djurförbud?

Innehållsförteckning

Vad händer om man bryter mot djurförbud?

Vad händer om man bryter mot djurförbud?

Döms du för brott mot djurskyddslagen kan du få böter eller fängelse i högst två år. Är du jordbrukare och har sökt något jordbrukarstöd kan du också få mindre pengar i stöd om du inte följer djurskyddsbestämmelserna.

Är det olagligt att slå djur?

Finns det tillräckliga bevis för brottet lämnas ärendet över till åklagare. Därefter bedömer åklagaren om bevisen är tillräckliga för att väcka åtal. Djurplågeri är ett brott som kan leda till böter eller fängelsestraff.

Kan man anmäler djurplågeri?

När ett djur blir utsatt för vanskötsel eller blir plågat på annat sätt kan det vara ett brott. Polisens roll är att utreda om det rör sig om ett brott. Om du till exempel ser en granne sparka sin hund eller plågar sitt djur på annat sätt ska du anmäla det till polisen. Då kan polisen starta en förundersökning.

Vilka regler gäller för Utekatt?

För katter gäller att de ska ha tillsyn minst två gånger per dag, även utekatter. Även med tillsyn av katten två gånger per dag, kan katten förstås orsaka skada eller olägenhet, men det finns inte någon kattägare som blivit dömd för bristande tillsyn av katt och hund.

Relaterade inlägg: